AASIALAINEN LOHISALAATTI

500 g lohta
Suolaa ja mustapippuria
1 pss Hortiherttuan Roomansalaattia
1 pss Hortiherttuan Frisee-salaattia

1 porkkana
250 g kypsiä härkäpapuja
50 g mantelia
Marinadi:
3 rkl soijaa
½ dl valkoviinietikkaa
½ dl hunajaa
1 valkosipulin kynsi hienonnettuna
1 rkl tuoretta inkivääriä
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl seesamiöljyä
1 rkl seesaminsiemeniä

1. Tee ensin marinadi yhdistämällä marinadin aineet keskenään.
2. Leikkaa lohesta n. 2 cm paksuja siivuja ja mausta ne suolalla ja mustapippurilla.
3. Paista lohisiivuja pannulla, kunnes ne ovat juuri ja juuri kypsiä.
4. Laita lohisiivut laakeaan astiaan ja kaada marinadi niiden päälle. Anna maustua väh. 15 min.
5. Kuori porkkana ja suikaloi se veitsellä.
6. Sekoita kulhossa porkkanasuikaleet ja härkäpavut ja revi joukkoon salaatit.
7. Leikkaa mantelit veitsellä vähän pienemmäksi ja lisää joukkoon.
8. Kaada lohen marinadi salaatin joukkoon ja sekoita hellästi.
9. Kokoa annos laittamalla salaattia lautasen pohjalle ja lohisiivun salaatin päälle.
10. Lisää marinadia lohen päälle ja koristele yrteillä.

Katso alta valmistusvideo

Scroll to Top