Hortiherttuan kasvihuoneessa kurkut kasvamassa.

Kurkku on terveysruokaa

Kurkku ei ole vain maukas lisuke salaatissa ja leivän päällä, vaan sillä on lukuisia terveysvaikutuksia! Kurkku sisältää monipuolisesti 20 vitamiinia, kivennäis- ja hivenainetta, jotka saavat aikaan mm. seuraavia: 

Hortiherttuan puutarhurin kädessä iso kasvihuonekurkku
  • runsas vesi ja kuitupitoisuus edistää ruoansulatuksen terveyttä 
  • alentaa vatsan pH-tasoa, joten se voi helpottaa myös refluksin oireita 
  • B-vitamiinipitoisuuden ansiosta kurkku vähentää luonnollisesti väsymystä ja uupumusta, sekä edistää normaalia energia-aineenvaihduntaa 
  • runsas kaliumpitoisuus pitää huolta verenpaineestasi 
  • vitamiinit rentouttavat hermostoa ja lievittävät stressin ja ahdistuksen vaikutuksia 
  • flavonoidi huoltaa aivojen terveyttä 
  • kurkusta saatava uute estää tulehdusentsyymejä erittymästä, joten se on luonnollinen apu kivun ja tulehduksien lievittämiseksi 
  • muisti pysyy parempana 
  • se suojelee hermosoluja iän aiheuttamalta vahingoilta 
  • auttaa painonpudotuksessa 

Grap and go! Nappaa kurkku mukaan vesipulloksesi. Kurkku toimii oivana palautusjuomana. Saat siitä luonnollisesti nesteen lisäksi tarvittavat vitamiinit ja kivennäisaineet. 

Päivittäinen nesteentarve on noin 2–3 litraa. Ota tavaksesi syödä kurkkua päivittäin, niin saat nesteytyksen mukana myös elintärkeät kehon rakennusaineet! 

Hortiherttuan kurkku on aidosti tuore. Kurkkuja ei varastoida, vaan eilen poimittu on tänään kaupassa. Käytämme kurkun kasvattamiseen puhdasta pohjavettä omasta kaivosta, siksi se on hyvänmakuinen ja raikas. Kurkku ei saa kylmää matkalla kasvista kauppaan, joten sen maku säilyy hyvänä. Säilytä sinäkin kurkkusi huoneenlämmössä. Kurkkumme ovat turvallisia ja käyttövalmiita. Niitä ei tarvitse pestä, koska kasvinsuojelu hoituu biologisin menetelmin. Hortin kurkku pussitetaan, jotta se säilyy ja on helppo käyttää. Kurkkumme on kappalehinnoiteltu, joten tiedät suoraa mitä se maksaa. 

Hortiherttuan puutarhan kasvihuonekurkun kukka.

Kasvihuoneviljely on tehokasta ja turvallista. Sillä taataan kotimainen ruokatuotanto ja tasalaatuinen tuote ympäri vuoden. Suomessa saadaan kurkusta huippusadot, eniten koko maailmassa. Kasvihuoneviljelyssä ei synny hävikkiä, mitä tapahtuisi jos oltaisiin sääolojen armoilla. Kotimaisten kasvisten suosiminen parantaa suomalaisten työllisyyttä. 

Hortiherttuan puutahan kasvihuoneessa kasvavia kurkkuja.

Kokeile maukkaita reseptejämme:

Scroll to Top