Tomaattirisotto 4:lle

3 dl (n. 260 g) Arborio risottoriisiä
2 rkl oliiviöljyä
1 sipuli
1 rasia Hortiherttuan Minitomaatteja (säästä 4 kpl koristeluun)
1 dl valkoviiniä
½ dl kasvisfondia tai 2 kasvisliemikuutiota
1 l vettä
100 g voita
100 g parmesanjuustoa raastettuna
Yrttejä esim. minibasilikaa koristeluun

1. Yhdistä kanafondi tai kanaliemikuutiot veteen ja kiehauta. Pidä lämpimänä.
2. Pilko sipuli ja minitomaatit. Laita paksupohjaiseen kattilaan oliiviöljy ja kuullota sipuleita öljyssä keskilämmöllä, kunnes ne pehmenevät. Älä anna sipuleiden ruskistua.
3. Lisää tomaatit ja kypsennä minuutin ajan.
4. Lisää riisi ja kuullota hetki, kunnes riisin pinta alkaa muuttua kirkkaaksi.
5. Lisää joukkoon viini ja anna kiehua, kunnes viini on lähes kokonaan imeytynyt riisiin.
6. Vähennä lämpöä. Lisää kasvislientä kauhallinen kerrallaan ja anna kiehua miedolla lämmöllä. Kun neste on imeytynyt riisiin, lisää seuraava kauhallinen.
7. Jatka näin, kunnes riisi on kypsää.
8. Ota kattila pois liedeltä, lisää joukkoon voi kuutioina koko ajan vispaten.
9. Lisää lopuksi raastettu parmesanjuusto, sekoita ja tarjoile heti.
10. Koristele ohuilla minitomaattisiivuilla ja yrteillä.

Katso valmistusvideo alta

Scroll to Top