Toimimme vastuullisesti, jotta sinä voit nauttia herkullisista tuotteistamme hyvällä omallatunnolla
Annamme kasveille juuri niitä ravinteita, mitä ne tarvitsevat. Kasteluveden kierrättämisen ansiosta, ravinteita ei pääse luontoon. Kasvinsuojelu tapahtuu biologisin menetelmin, eli tuholaisia torjumme luonnonmukaisesti hyötyeliöillä.
Vesi on arvokasta ja meillä se käytetään viimeiseen pisaraan
Vesi on yksi tärkein kasvin rakennusaine. Käytämme omasta kaivosta otettua puhdasta pohjavettä. Kun kasvit ovat saaneet riittävästi vettä kasvaakseen, keräämme yli menevän veden ja käytämme sen uudelleen. Käytetty vesi suodatetaan biologisesti ja hyödynnetään uudelleen kasteluun. Näin kallisarvoista vettä ja ravinteita ei pääse luontoon. Myös osa ilmankosteudesta ja lämmöstä kerätään kasvihuoneista talteen ja käytetään uudelleen. Kaikki elämä tarvitsee happea. Lisäämme kasteluveteen ilmasta happea, joka parantaa juuriston ja sitä kautta koko kasvin hyvinvointia.
Turvaamme sähköverkkoa
Olemme merkittävä osa sähköverkon häiriöreserviä, jota tarvitaan yllättävissä häiriötilanteissa. Kasvihuoneista on saatavilla sähköverkkoon tukiresurssia laskemalla hetkellisesti valaistuksen tehoa. Näin ollen, jos sähkön saatavuudessa on haasteita, olemme mukana sähkötalkoissa.
Osa viljelystämme tapahtuu led-valaistuksella, joka säästää energiaa.
Pienikin ruokahävikki on suurempi ilmastorasitus kuin muovikääre
Keräämme kaikki kasvikset ja yrtit kierrätettäviin muovilaatikoihin, jotka kestävät käytössä pitkään ja vähentävät pakkausjätettä. Pakkaamme tuotteet kierrätettävään muoviin, jotta ne säilyvät puutarhalta kauppaan ja kaupasta kotiin ehjänä, turvallisena ja raikkaana. Jo parin prosentin ruokahävikki kasvin painosta aiheuttaa muovikäärettä suuremman ilmastorasituksen. Kurkun muovi lisää sen säilyvyyttä jopa pari viikkoa. Kasvihuonetuotannossa käytetyt muovit lajitellaan ja kierrätetään asianmukaisesti.
Mikäli haluat ostaa tomaatit ja kurkut ilman muovikäärettä, se on mahdollista puutarhamyymälässämme.
Suomalainen ruoka on maailman puhtainta
Suomalaiset kasvihuonevihannekset ovat puhtaita ja turvallisia. Euroopan elintarviketurvallisuusviranomaisen EFSA:n kokoaman raportin mukaan Suomi on yksi niistä maista, joissa tuotetaan maailman puhtainta ruokaa. Integroitu kasvinsuojelu, jossa yhdistetään ennaltaehkäisy ja biologiset kasvinsuojelumenetelmät tuholaisten ja tautien torjunnassa, on kasvihuoneissa arkipäivää. Suomen ilmasto ja kylmät talvet auttavat omalta osaltaan hallitsemaan kasvintuhoajia.