Karitsaa mie de pain 4:lle
Kuorrute:
2-3 rkua Hortiherttuan yrttejä
1-1,5 dl rypsiöljyä
4-5 siivua paahtoleipää
2 tl suolaa
mustapippuria
500-600 g karitsan ulkofileetä
öljyä paistamiseen
1. Tee mie de pain – kuorrute yhdistämällä kaikki aineet tehosekoittimeen. Soseuta. Valmis massa on pehmeää ja kosteaa.
2. Kuivaa lihan pinta ja poista kalvot. Leikkaa annospaloiksi.
3. Mausta lihat molemmin puolin suolalla ja mustapippurilla.
4. Paista lihoihin väri molemmin puolin kuumalla pannulla öljyssä.
5. Aseta lihat uunipellille ja painele lihan päälle mie de pain -kuorrutetta vajaan sentin paksuinen kerros.
6. Laita lihan paksuimpaan kohtaa lihalämpömittari ja aseta tavoitelämpötilaksi 52 astetta, jos haluat lihasta mediumin.
7. Kypsennä 160 asteisessa uunissa, kunne oikea sisälämpö on saavutettu.
8. Tarjoile karitsa esim. paahdettujen perunoiden ja punaviinikastikkeen kera.
Katso valmistusvideo alta