Hortiherttuan isoja punaisia tomaatteja mustalla pohjalla.

Tomaatti on moneksi taipuva vitamiinipommi 

Tomaatti on kevyttä syötävää, jonka käytölle ei tarvitse asettaa ylärajaa. Tomaatti sisältää niukasti energiaa ja olemattomasti rasvaa. Tomaatissa on runsaasti karotenoideihin kuuluvaa lykopeenia, joka toimii elimistössä antioksidanttina. Sen on todettu olevan erittäin hyödyllistä terveydelle. Lisäksi tomaatti sisältää monipuolisesti eri vitamiineja, jotka vaikuttavat mm. seuraaviin: 

Hortiherttuan puutarhan tomaatteja kasvihuoneessa
  • K-vitamiini tekee hyvää luustolle
  • kalium on avain sydämen hyvinvointiin ja tasapainoiseen verenpaineeseen 
  • parantaa näköä ja suojelee erilaisilta silmätaudeilta, kuten rappeutumiselta ja kaihilta 
  • parantaa vastustuskykyä ja ihon terveyttä 
  • kiihdyttää ruoansulatusta 
  • auttaa diabeteksen hoidossa 
  • parantaa miehen hedelmällisyyttä 
  • lykopeeni suojaa mm. eturauhas-, keuhko- ja vatsasyöviltä 
  • auttaa painonpudotuksesta 

Hortiherttuan tomaatit ovat takuutuoreita. Tomaatti saa kypsyä kokonaan kasvissa. Poimimme tomaatit punaisina ja kypsinä, joten ne ovat makeita ja herkullisia. Tomaatit poimitaan suoraan myyntilaatikkoon, joka on seuraavana päivänä kaupassa ilman välikäsiä. Toimitus on nopea. Emme kylmävarastoi tomaatteja, näin maku säilyy. Säilytä sinäkin tomaatit huoneenlämmössä. Tomaatit ovat turvallisia ja käyttövalmiita. Niitä ei tarvitse pestä, koska kasvinsuojelu hoidetaan biologisin menetelmin. 

Hortiherttuan kurkkua, tomaattia ja salaattia.

Tomaatti, kirsikkatomaatti, miniluumutomaattia – mitä saisi olla?

Kirsikkatomaatti on makea ja sopii käytettäväksi sellaisenaan. Ne ovat käyttövalmiita karkkeja! Ota seuraavana herkkupäivänä kourallinen kirsikkatomaatteja, niin kehosi kiittää.  Miniluumutomaatti on taas hapokkaampi ja rakenteeltaan kovempi, joten se sopii mainiosti lämmitettäviin ruokiin.

Kasvihuoneviljely on tehokasta ja turvallista. Sillä taataan kotimainen ruokatuotanto ja tasalaatuiset tuotteet ympäri vuoden. Suomalainen tomaatinviljely on maailman huippua. Kasvihuoneviljelyssä ei synny hävikkiä, mitä tapahtuisi jos oltaisiin sääolojen armoilla. Kotimaisten kasvisten suosiminen parantaa suomalaisten työllisyyttä. 

Kokeile maukkaita reseptejämme

Scroll to Top