Friteerattuja tomaatteja ja mummonkurkkudippiä 4:lle
4 Hortiherttuan tomaattia
Suolaa
mustapippuria
2 dl vehnäjauhoja
2 munaa
0,5 dl maitoa
2 dl korppujauhoja
5 dl rypsiöljyä uppopaistamiseen
Mummonkurkkudippi:
puolikas Hortiherttuan kurkku
0,5 dl väkiviinaetikkaa
1 dl sokeria
1,5 dl vettä
1 dl laadukasta majoneesia esim. Hellman’s
0,5 dl creme fraichea
4-5 oksaa tilliä
1. Tee ensin mummonkurkkudippi.
2. Sekoita liemen aineet kattilassa ja keitä, kunnes sokeri on sulanut. Jäähdytä liemi.
3. Halkaise kurkku ja poista sisus. Kuutioi pieniksi kuutioiksi.
4. Lisää kurkut liemeen ja anna maustua vähintään puolisen tuntia.
5. Valuta kurkut hyvin.
6. Sekoita majoneesi ja creme fraiche kulhossa, lisää kurkut ja sekoita.
7. Hienonna tilli ja lisää joukkoon.
8. Leikkaa tomaateista n. sentin siivuja. Heitä päädyt pois.
9. Mausta suolalla ja mustapippurilla molemminpuolin.
10. Laita yhdelle lautaselle/astiaan vehnäjauho, yhteen munat ja maito ja korppujauhot
11. Pyörittele tomaattisiivuja ensin vehnäjauhossa, sitten upota munamaitoon ja pyörittele lopuksi korppujauhoissa, niin että jauho peittää tomaattisiivun kauttaaltaan.
12. Lämmitä öljy paksupohjaisessa kattilassa n. 180 asteeseen. Käytä mittaria apuna, jos olet epävarma lämmöstä. Varaa varotoimenpiteenä rasvapalon sattuessa kattilankansi lähellesi.
13. Uppopaista tomaattisiivuja kuumassa öljyssä, kunnes niissä on kaunis, tasainen ruskea paistopinta.
14. Valuta tomaattisiivut talouspaperin päällä ja tarjoile mummonkurkkudipin kanssa.
Katso valmistusvideo alta