Kurkkukeittoa, marinoitua kurkkua ja yrttileipää 4:lle

Keitto:
1 Hortiherttua kurkku (n. 300 g)
1 valkosipulinkynsi
4 dl maustamatonta jogurttia
½ rkua Hortiherttuan Sitruunabasilikaa
Mustapippuria myllystä
1 tl suolaa
3 rkl juoksevaa hunajaa

Halkaise kurkku ja poista sisus. Leikkaa kuutioiksi.
Yhdistä kaikki aineet tehosekoittimeen ja aja sileäksi keitoksi.

Marinoidut kurkut:
Puolikas Hortiherttua kurkku
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl omenaviinietikkaa
1 tl fenkolinsiemeniä
½ rkua Hortiherttuan Kiinansipulia

Halkaise kurkku ja poista sisus. Kuutioi pieniksi kuutioiksi.
Paahda fenkolinsiemeniä kuivalla pannulla, jotta saat aromit esiin.
Yhdistä marinadin aineet ja lisää kurkut. Anna maustua hetki.

Yrttileipä:
1 pss (11 g) kuivahiivaa
1 rkl sokeria
2,5 dl lämmintä vettä
1 tl suolaa
½ rkua Hortiherttuan Sitruunabasilikaa
½ rkua Hortiherttuan Kiinansipulia
½ rkua Hortiherttua Oreganoa

5-6 dl vehnäjauhoja
2 rkl oliivöljyä
1 rkl voita

Yhdistä isossa kulhossa kuivahiiva, sokeri, vesi ja suola.
Hienonna yrtit veitsellä ja lisää joukkoon.
Lisää 5 dl vehnäjauhoja ja sekoita, kunnes taikina on pehmeää, muttei tarttuvaa.
Lisää jauhoja tarvittaessa.
Lisää oliiviöljy kulhon reunoille ja nosta taikinaa niin että se saa kohota voidellussa kulhossa liinan alla. Anna kohota tupla kokoiseksi, n. tunnin ajan.
Jaa kohonnut taikinakahteen osaan ja muotoile leiviksi.
Laita uunipellille ja anna kohota liinan alla vielä 20 min.
Lämmitä uuni 190 asteeseen.
Laita leipien päälle pienet nokareet voita ja paista uunissa 18-20 min.

Katso valmistusvideo alta

Scroll to Top